Ремонтът на Централни хали приключва през пролетта

Цялостната реконструкция на емблематичната сграда на Ценртални хали ще приключи през пролетта на 2024 г., съобщиха от Столица.бг.

Външната част за зданието вече е изцяло обновена и съобразена с автентичния вид. Ремонтните дейности стартираха, след като Халите бяха закупени от голяма чуждестранна верига.

„Ремонтът ще приключи през пролетта на 2024 година. Обновяването върви банво, защото всеки детайл се консултира с експерти от РИМ София“, споделят от дружеството собственик на Халите.

Възстановяването на сградата е трудно, защото там се изисква не само строителство, но и реставраторска дейност. Собствениците са категорични, че Централни хали ще бъдат възстановени в оригиналния вид и функции на сградата.

Утре, 29 ноември т. г., ще представят актуално напредване по реконструкцията на сградата и ще покажат интересни детайли от историята ѝ.

Подробна информация ще дадат Иван Чернев – представител на търговската верига, собственик на обекта, Инж. Ангел Димитров – ръководител на проектанския екип на Централни хали, Панайот Панов – реставратор, консултант на проекта, д-р Румяна Дечева – реставратор, консултант на проекта и Виктор Топалов – създател на „Бохемска София“.

Снимка: Столица.бг

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?