РЗИ решава ще има ли онлайн обучение в Софийско

София-област е с най-много болни от грип и други респираторни заболявания в страната, съобщи директорът на Регионална здравна инспекция (РЗИ) София-област, д-р Розалина Чобанова пред БТА. Тя посочи, че 467 на 10 хил. души е регистрираната заболеваемост към днешна дата в Софийско. По думите ѝ има покачване на броя на болните във възрастовата група от новородени до 4-годишна възраст, следват децата от 5 до 15 години. Най-слабо са засегнати хората над 65 години.

Към днешна дата отсъстващите ученици в областта са около 13%, а под 4% от преподавателите са болни. Утре ще има заседание на областния щаб, на което ще присъстват и кметове на общини. След това ще се реши дали учениците ще преминат на онлайн обучение. От РЗИ София област ще предложат преминаване в неприсъствена форма на обучение за учениците. Д-р Чобанова отчете, че голяма част от учениците, основно от гимназиален етап, учат в столицата, а личните им лекари са в София област.

Д-р Чобанова отчете, че голяма част от учениците, основно от гимназиален етап, учат в столицата, а личните им лекари са в София област.

Тя уточни, че няма проблем с болничните легла, като управителите на лечебните заведения имат готовност за преструктуриране на легловата база при необходимост.

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?