Новинарски портал за Овча купел и района

Сдружение: Трамвайното трасе по „Цар Борис III” се разпада

1618998888
332 прегледа. 

Трамвайното трасе по бул. „Цар Борис III” се разпада. За това сигнализират от сдружение „Спаси София“.

Релсите са бетонирани накриво, което не може да се поправи и трайно ще предизвика лъкатушене, шум, вибрации и счупени трамваи. Шахтите са изпълнени катастрофално, вече са запушени и масово се разпадат. Мазилката, подпорните стени, бордюрите и плочите се ронят и падат. Живият плет е изцяло унищожен и е заменен с грозни железни парапети”, посочват от „Спаси София“.

От там допълват, че спирковите навеси са къси, а подходите към тях – неудобни и неравни. Недопустимо е трасето все още да не е отворено, а да има нужда от толкова големи поправки.

Особено след голямо закъснение и факта, че надзорник беше общинската фирма “Софинвест”, която очевидно не следи и не работи в обществен интерес. Ако обектът бъде приет в такова състояние, без да се отстрянят дефектите и без глоба за изпълнителя, това ще бъде поредна индикация за огромната корупция, завладяла Столичната община”, заключват от сдружението.

 

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.