Новинарски портал за Овча купел и района

Семерджиев с шофьорската книжка от принтер

745-425-georgi-semerdzhiev (1)
19 прегледа. 

Бившият футболист Георги Семерджиев си пуснал фалшивата шофьорска книжка от цветен принтер. Това става ясно от мотивите на Софийския градски съд, с които магистратите обосновават решението си.

Менте документът нямал защитни знаци и бил от обикновена хартия.

36-годишният мъж има пет обвинения, за които отговаря пред Темида. Едно от тях е именно за катастрофата на булевард „Черни връх“ на 6 юли миналата година, при която загинаха две млади момичета. Заради нея той получи 20 години затвор при първоначален строг режим. Бившият спортист трябва да заплати и 700 000 лева кръвнина на семейството на Хариет Стефанович, които са и граждански ищци, и частни обвинители.

„Противоречивите моменти, касаещи този аспект на делото, произтичат както от обстоятелството, че – поради неговото бягство от местопроизшествието, той не е бил тестван за алкохол и наркотици непосредствено след инцидента, така и от приетите две разнопосочни експертни заключения, едно от които не установява наркотични вещества в принудително иззетата по-късно кръв, а другото – констатира наличие на метамфетамин“, пишат още съдиите в мотивите.

Магистратите описват и друго престъпление на Георги Семерджиев. Няколко седмици преди катастрофата пред хотел „Хемус“ той е бил спрян за проверка. Направени са му тестове за наркотици и алкохол. Установено е, че той е седнал зад волана след употреба на амфетамин и метамфетамин. Полицаите заявили, че ще го арестуват, а той започнал да ги заплашва с началниците им и заявил, че ще разговаря с един от тях на момента по телефона.

След това им предложил подкуп и ги помолил да си свали часовника и гривните в колата. После отпрашил с мръсна газ и зарязал жената, която се возила с него.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.