Семерджиев с шофьорската книжка от принтер

Бившият футболист Георги Семерджиев си пуснал фалшивата шофьорска книжка от цветен принтер. Това става ясно от мотивите на Софийския градски съд, с които магистратите обосновават решението си.

Менте документът нямал защитни знаци и бил от обикновена хартия.

36-годишният мъж има пет обвинения, за които отговаря пред Темида. Едно от тях е именно за катастрофата на булевард „Черни връх“ на 6 юли миналата година, при която загинаха две млади момичета. Заради нея той получи 20 години затвор при първоначален строг режим. Бившият спортист трябва да заплати и 700 000 лева кръвнина на семейството на Хариет Стефанович, които са и граждански ищци, и частни обвинители.

„Противоречивите моменти, касаещи този аспект на делото, произтичат както от обстоятелството, че – поради неговото бягство от местопроизшествието, той не е бил тестван за алкохол и наркотици непосредствено след инцидента, така и от приетите две разнопосочни експертни заключения, едно от които не установява наркотични вещества в принудително иззетата по-късно кръв, а другото – констатира наличие на метамфетамин“, пишат още съдиите в мотивите.

Магистратите описват и друго престъпление на Георги Семерджиев. Няколко седмици преди катастрофата пред хотел „Хемус“ той е бил спрян за проверка. Направени са му тестове за наркотици и алкохол. Установено е, че той е седнал зад волана след употреба на амфетамин и метамфетамин. Полицаите заявили, че ще го арестуват, а той започнал да ги заплашва с началниците им и заявил, че ще разговаря с един от тях на момента по телефона.

След това им предложил подкуп и ги помолил да си свали часовника и гривните в колата. После отпрашил с мръсна газ и зарязал жената, която се возила с него.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?