Новинарски портал за Овча купел и района

Скандалът “Италианския лицей в Горна баня” продължава

6c2b1bfff44c8c59f7b6b300ab5d04fa
56 прегледа. 

Скандалът с Италианския лицей в Горна баня се развива с пълна сила. След като на 06 април т.г.се проведе конкурс за директор на НУКК, бившата директорка Величка Велянова успя все пак “да запази” присъствието си на позицията, като помогна на своето протеже Иван Капурдов – най-слабо подготвения и зле представил се от тримата явили се кандидати да спечели. Видеозаписите от конкурса бяха скрити, членове на „Изборната комисия” бяха неправомерно подменени, а нейния състав, в противоречие със закона, беше предварително оповестен в медиите. И на децата в детската градина на Италианския лицей им стана ясно, че „конкурсът” е манипулиран и опорочен и че фаворитът на Велянова не става за директор, сочат от медия Cross.bg

Междувременно излезе и едно доста обстойно интервю на един от участниците в „конкурса”, Александър Чакмаков, в което той направи „ужасяващи разкрития пред БЛИЦ” за скандалния конкурс.

“При всичките тези обстоятелства, единствено правилното решение е Иван Капурдов сам да се откаже от несправедливо отреденото му първо място на конкурса, ако разбира се има чувство за морал и достойнство и успее да се еманципира от властната Величка Велянова, за която важи единствено максимата на Нерон „след мен и потоп!”, заключиха от медията.

Снимка: Cross.bg

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.