Новинарски портал за Овча купел и района

Скандалът с лицея в Горна Баня продължава. Велянова вика тежката артилерия – бивш шеф на НАП

BeFunky-collage
147 прегледа. 

През последните няколко седмици гъсти облаци надвиснаха над Горнобанското херцогство – Италианския лицей.

Започналата на 17-ти март проверка от Националната агенция за приходите /НАП/ се оказа стрела в ахилесовата пета на Величка Велянова. Велянова свика своята бизнес-дружина Спас Панчев – Лакомото, Росен Томов и Стилиян Тютюнджиев. За това информира БЛИЦ.

Според информацията, която споделят, срещата е била с цел обсъждане на варианти за измъкване от тресавището, в което са затънали до шия. В крайна сметка са решили да привлекат в на своя страна и бившия шеф на НАП Красимир Стефанов, който също така е член на Училищното настоятелство на НУКК.

Веланова и Стефанов са се срещнали в понеделник, 20.03., в нейния кабинет, а на срещата ръководителката на лицея е поискала съдействие за данъчните си проблеми. Отговорът на Стефанов е бил: „Ще видим…“.

От статията става ясно още, че притисната от обстоятелствата, Велянова е потърсила подкрепа и от свои приближени в Министерството на културата, където вчера, 22.03., е провела няколко срещи.Целта на тези срещи е била “как да забаламосат министър Найден Тодоров и той да отложи насрочения конкурс за избор на нов директор на НУКК…, с което би станал за смях.” Ако и този план се окаже провал, план Б е Велянова  да подкрепи своето протеже Иван Кападуров, който е сред участниците в конкурса.

От вчера в НУКК започна и финансова проверка на Сметната палата.

Подобна проверка е имало през далечната 2000 г. и заключенията в нея са еднозначни и притеснителни. Но въпреки фрапиращите констатации в доклада на ревизорите, Велянова и нейната приближените ѝ се измъкват невредими – всеки би могъл да се досети как… /в. „Сега“, 20 ноември 2000 г., „И Сметната палата клекна пред училището на избраните“/.

Дали при настоящите проверки, проверяващите от НАП и Сметната палата ще устоят на предполагаемите съблазни и изкушения, или ще се повтори сценарият от горецитираната статия, предстои скоро да разберем…

Снимка: Колаж 24 часа и БЛИЦ

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.