Скандалът с лицея в Горна Баня продължава. Велянова вика тежката артилерия – бивш шеф на НАП

През последните няколко седмици гъсти облаци надвиснаха над Горнобанското херцогство – Италианския лицей.

Започналата на 17-ти март проверка от Националната агенция за приходите /НАП/ се оказа стрела в ахилесовата пета на Величка Велянова. Велянова свика своята бизнес-дружина Спас Панчев – Лакомото, Росен Томов и Стилиян Тютюнджиев. За това информира БЛИЦ.

Според информацията, която споделят, срещата е била с цел обсъждане на варианти за измъкване от тресавището, в което са затънали до шия. В крайна сметка са решили да привлекат в на своя страна и бившия шеф на НАП Красимир Стефанов, който също така е член на Училищното настоятелство на НУКК.

Веланова и Стефанов са се срещнали в понеделник, 20.03., в нейния кабинет, а на срещата ръководителката на лицея е поискала съдействие за данъчните си проблеми. Отговорът на Стефанов е бил: „Ще видим…“.

От статията става ясно още, че притисната от обстоятелствата, Велянова е потърсила подкрепа и от свои приближени в Министерството на културата, където вчера, 22.03., е провела няколко срещи.Целта на тези срещи е била „как да забаламосат министър Найден Тодоров и той да отложи насрочения конкурс за избор на нов директор на НУКК…, с което би станал за смях.“ Ако и този план се окаже провал, план Б е Велянова  да подкрепи своето протеже Иван Кападуров, който е сред участниците в конкурса.

От вчера в НУКК започна и финансова проверка на Сметната палата.

Подобна проверка е имало през далечната 2000 г. и заключенията в нея са еднозначни и притеснителни. Но въпреки фрапиращите констатации в доклада на ревизорите, Велянова и нейната приближените ѝ се измъкват невредими – всеки би могъл да се досети как… /в. „Сега“, 20 ноември 2000 г., „И Сметната палата клекна пред училището на избраните“/.

Дали при настоящите проверки, проверяващите от НАП и Сметната палата ще устоят на предполагаемите съблазни и изкушения, или ще се повтори сценарият от горецитираната статия, предстои скоро да разберем…

Снимка: Колаж 24 часа и БЛИЦ

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?