След инцидент с дете – започват проверки на продавачите на балони в парковете

Headshot of bearded adult European man surrounded with inflated orange balloons prepares for party gazes surprisingly gets ready for special event has happy mood. Festive and celebration concept

Комисията за защита на потребителите (КЗП) е санкционирала продавач на балон с неясно съдържание. Поради тази причина КЗП и СДВР днес започнаха проверки по парковете на продавачите на балони.

Във връзка с постъпила жалба в комисията, касаеща продажба на детски балон, пълен с неясно съдържание, закупен в парк Овча Купел, гр. София, длъжностни лица на Регионална дирекция София при КЗП, извършиха проверка.

В хода на проверката е установен търговецът, извършващ продажбата на балоните, на който е съставен АУАН за извършени нарушения на ЗЗП, както следва: липсва информация за производител и вносител и липсват обявени цени на предлаганите за продажба стоки.

Предвид това, че предлаганите за продажба стоки са предназначени за най-малките и рискови потребители – децата, КЗП организира съвместни проверки със СДВР на търговците, предлагащи за продажба балони в парковете на територията на град София, считано от 23.05.2023 г. до 25.05.2023 г. включително.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?