След обилния снеговалеж: Няма проблем с градския транспорт в София

Тази нощ в София са извършени обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване и почистване на сняг от улици и булеварди, по които се движи градският транспорт във всички 24 райони на Столичната община, както и основни и вътрешно-квартални улици в районите „Искър“, „Възраждане“, „Оборище“, „Средец“, „Лозенец“, „Триадица“, „Младост“ и др. Обработена е общинската пътна мрежа в районите „Панчарево“, „Люлин“, Банкя“, „Нови Искър“, също и Южната дъга на Софийския околовръстен път, съобщиха от Столична община.

Към този момент фирмите, ангажирани със зимното почистване на града продължават обработки с разпръскване на смеси в „Слатина“, „Надежда“, „Връбница“, „Подуяне“, „Изгрев“.

През деня работата ще продължи по почистване на тротоари и пешеходни пространства. В готовност са 216 снегопочистващи машини.

В планината Витоша е извършено опесъчаване и бутане на снежна маса на пътища „Бояна“ – местност Златни мостове и „Драгалевци“ – хижа „Алеко“. През деня ще се допускат автомобили с поставени вериги, а в интервала от 11:00 до 14:00 ч. не се разрешава движението на коли по планинските пътища.

В момента градският транспорт се движи навсякъде и изпълнява обичайните си маршрути. До планината Витоша се движат автобусни линии 63 и 66.

Екипите на Столичен инспекторат следят обстановката и контролират дейностите на почистващите фирми. Аварийните екипи на общината са на терен и извършват обходи в града.

През деня температурите ще бъдат ниски. Напомняме на етажните собствености, търговски обекти и офис сгради да почистят пространствата пред съответните си сгради. Шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат внимателно със съобразена скорост.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?