Снегът ни изненада! Над 1000 за паднали дървета в „Овча купел“ и други части на София

Първият сняг явно отново ни изненада. През нощта и днес има стотици сигнали за паднали дървета в „Овча купел“ и други квартали на София.

Паднали от тежкия сняг клони затрудниха движението по улиците в „Овча купел“, „Горна баня“ и „Суходол“.

Над 1000 са сигналите за паднали дървета и клони в София, съобщи във Facebook кметът на столицата Васил Терзиев.

Към 9 часа са отстранени 150 дървета. „Тази сутрин разпоредих на екипи и от други общински предприятия да се включат в решаването на проблема с падналите дървета”, написа той.

Градският транспорт се движи при зимни условия. Почистват се прилежащите площи на спирките на градския транспорт. Затруднено е движението по трамвайна линия 10 поради паднали дървета, като същата се движи от кв. „Иван Вазов” до ж.к. „Връбница”. По трасето на линии 20 и 22 са пуснати заместващи автобуси. Поради липса на напрежение в контактно-кабелната мрежа трамваите от линии 7 и 27 достигат до кв. „Иван Вазов”. Поради паднали дървета е затруднено е движението и на автобусите от линии 3 и 7 до селата Плана и Пасарел.

На територията на всички 24 района на Столичната община са извършени няколко обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Общо 130 снегопочистващи машини на фирмите, ангажирани с дейността, са обработили трасетата на градския транспорт, стръмни участъци и мостове, както и основни улици в районите и частично вътрешно-квартални улици. Обработени са и общински пътища и Южната дъга на Околовръстния път. На места са извършени и по 4 обработки. Работата продължава и към момента.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?