Софиянци на бунт срещу ниските доходи, спекулата и инфлацията

Протест и автошествие, организирани от Синдикат „Защита“, блокира централни улици в София, съобщи dir.bg. Протестът преди обед бе за увеличение на възнагражденията на спешните медици, докато шествието следобед е с по-широк обхват – срещу ниските доходи, спекулата и инфлацията.

Сутринта гражданите се въздигнаха срещу ниските възнаграждения и уволнения в Центъра за спешна медицинска помощ в София. Към 11 часа спешни медици от Видин, Пазарджик и София се събраха пред сградата на здравното министерство, където настояха възнаграждението на шофьорите на линейки да стане 1400 лева и да се подобрят условията на труд за работещите в тези центрове.

В 17 часа от площад „Александър Батенберг“ потегли и автошествие, на което синдикатът изрази недоволството си срещу ниските доходи, спекулата и инфлацията. Председателят на синдиката Красимир Митов каза пред журналисти, че доходите трябва да бъдат повишени с процентите, с които се е повишила инфлацията. „Ако след изборите не бъдем чути от политиците, обмисляме протести по подобие на тези в останалите европейски държави“, каза още той.

Маршрутът на автошествието е пл. „Александър Батенберг“ – Министерството на здравеопазването – булевардите „Александър Стамболийски“, „Тодор Александров“ и „Цар Освободител“ – сградата на Народното събрание – „Орлов мост“ – булевард „Цариградско шосе“ – кръговото кръстовище на 4-ти км и обратно. На места по маршрута шествието спира от три до пет минути.

Снимка: Булфото

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?