Софиянци плащат данък МПС за 2024 г. с 5 %

Столичани вече могат да плащат данъка за имотите и автомобилите си за 2024 година, съобщават от Столична община, предаде Столица.бг. Задълженията могат да се погасяват във всеки от районните данъчни отдели на София, чрез финансови посредници или онлайн на адрес https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf .

До 30 април собствениците моторни на превозни средства и недвижими имоти могат да платят годишните си данъци с 5% отстъпка, ако цялата сума се внесе наведнъж. До края на април е крайният срок и за първата вноска на такса битови отпадъци. Ако плащате местните си данъци и такси на части, сроковете, в които трябва да се направи това са:

– Данък недвижими имоти и данък МПС: 30 юни – първа вноска и 31 октомври – втора вноска.

– Такса битови отпадъци – четири вноски: 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

През миналата 2023 година, собствениците на МПС и имоти в София спестиха общо 6,4 млн. лв., като платиха местните си данъци до края на април. До тази дата задълженията за имотите си бяха внесли 757 666 собственици, а 227 544 души – за превозните средства, регистрирани в столицата. Кампанията за плащане на местен данък недвижими имоти и такса смет ще започне през следващите седмици. Погасяването на местните налози става по реда на тяхното възникване. По закон, ако имате невнесени данъци за минали години, системата отчита първо тяхното покриване.
Снимка: Facebook

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?