Софиянци са доволни от новия довеждащ транспорт

Столичани ползват активно петте довеждащи до метрото линии на градския транспорт – №№ 801, 802, 803, 804 и 805, които се движат в кварталите „Манастирски ливади“, „Павлово“, „Бъкстон“, Горна баня, „Карпузица“, Студентски град, „Хладилника“ и „Витоша“, съобщиха от Столица.бг. Това показват анализите, за които съобщи зам.-кмета по транспорта на Столична община Дончо Барбалов. Само за 2 седмици бяха пуснати довеждащи линии в два рйона на София – Овча купел и Студентски. А первозните средства – електрически бусчета, са съобразени малките квартални улици.

„Хората са доволни и им е удобно да стигат по този начин от дома си до основни спирки на масовия градски транспорт и до метростанциите „Красно село“, „Горна баня“ или „Витоша“, коментира директорът на дирекция „Транспорт“ на Столична община Иван Николов. Линиите се движат в делнични дни от 5:50 до 22:45 часа на интервал между 15 и 20 минути.  Електробусите на довеждащите линии спират по основните спирки на градския транспорт в районите, с което дават удобна връзка за прекачване. Освен това спират и по допълнителни точки за слизане/качване на пътници по 2 начина: – чрез специално разработеното приложение BUSINN, което показва движението на бусчето по маршрута и предлага възможно най-удобна точка за качване/слизане

– чрез индикация на шофьора – помахване с ръка на спирката /натискане на стоп бутон в превозното средство. Последната пусната в действие линия 805, която се движи между Студентски град и метростанция „Витоша“ се обслужва с 4 електробуса, които превозват до 22 човека. Заради изключително големия интерес към услугата в тази част от столицата, дирекция „Транспорт“ обмисля да увеличи броя на колите по линията, стига да се преодолее недостигът на водачи в градския транспорт.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?