София без градски транспорт в четвъртък

Търпението на служителите от градския транспорт в София привърши още преди Коледа. Това заяви пред телевизия On Air инж. Александър Шопов от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ, споделят от Столица.бг.

„Бяхме обявили, че ще правим протест и по коледните празници, но преценихме, че не е хубаво да натоварваме гражданите и гостите на столицата по време на празниците. Вече след тях няма как да удържим напрежението в транспортните дружества както в София, така и в страната. Затова в четвъртък първо излизаме на протест в София, а после и в други градове на страната“, заяви той.

Гражданите на София трябва да бъдат подготвени, че ще останат без градски транспорт по време на протестите, предупреди той.

По думите му няма нищо, което да се е случило от разговорите с представители на синдикатите преди Коледа. „Имаше едно постановление на Министерския съвет, което покри част от разходите на „Метрополитен“ за охрана, но тези средства са абсолютно недостатъчни за увеличение на заплатите“, допълни инж. Шопов. Той отбеляза още, че ниските заплати са довели и до недостиг на кадри в сферата, като освен шофьори, липсват механици, инженери, и обслужващ персонал, което води до твърде много извънреден труд. Основното искане на протестиращите е увеличение на работните заплати с 30% за всички служели в градския транспорт.

Снимка: Днес +

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?