СО започна чистенето на кварталните улици

Почистени са улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт, както и главните улици в София, съобщиха от Столичната община (СО).

Информацията е актуална към 18:00 ч днес. Стартирало е и почистването на вътрешнокварталните улици. Затруднения с придвижването имаше по високите места на града като районите „Банкя“ и „Кремиковци“, предаде dnes.bg.

След като в СО бяха получени над 1000 сигнала за паднали опасни клони и дървета, тяхното премахване бе основна задача през целия ден.

Приоритетно се обработват сигнали за проблеми за училища, детски градини и ясли, лечебни заведения, линиите на градския транспорт. Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на повече от 200 сигнала.

Извозени са и над 250 клони и дървета от парковете на София. През утрешния ден екипите ще продължат своята работа.

В резултат на тежките метеорологични условия имаше изключвания на електрозахранването в отделни части на града. Електроразпределителното дружество увери общината, че 50 аварийни екипа са на терен и работят по отстраняване на техническите проблеми.  По данни на ”Електроразпределителни мрежи Запад“ към момента без ток са части от кв. „Витоша“, „Панчарево“, „Банкя“, както и единични адреси в „Овча купел“ и „ Нови Искър“. До края на деня се очаква напълно да бъде възстановено електрозахранването в столицата.

Екипите, ангажирани с почистването на града ще продължат своята работа и през нощта, както и през утрешния ден.

Снимка: news.bg

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?