Новинарски портал за Овча купел и района

СО предоставя безвъзмездно терен за новата детска болница

article
86 прегледа. 

Столична община (СО) предоставя на държавата безвъзмездно общински имот в район „Овча купел“ за изграждане на Националната детска болница. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Докладът бе внесен от кмета Йорданка Фандъкова и кмета на район “Овча купел” Ангел Стефанов на 8 ноември тази година.

Следва кметът на София да сключи договор с Министерство на здравеопазването, с условия, че ако не се реализира проектът за изграждане на Национална многопрофилна болница за лечение на деца, в 5-годишен срок имотът ще се върне отново към Столична община.

Теренът е с обща площ 17 859 кв. м. Той ще бъде приобщен към държавните имоти, които бяха избрани за изграждане на дългоочакваната детска болница от Министерството на здравеопазването и Министерството на регионалното развитие.

Имотът (с № 1568 от плана) се намира на ул. „Харманлийско въстание“ в кв. „Горна баня“.

Кметът благодари на общинските съветници от всички политически сили, които днес подкрепиха доклада, който внесе заедно с кмета на район „Овча купел“ Ангел Стефанов.

За осигуряването на добър транспортен достъп до бъдещата болница е изключително важно изграждането и на последния участък от “Софийския околовръстен път”. Имам уверението на министър Шишков, че изграждането на “Околовръстния път” между бул. „България“ и кръговото на магистрала „Струма“ при „Люлин“ е сред приоритетите на АПИ” – посочи също кметът Фандъкова.

Снимка: Фейсбук – профил Йорданка Фандъкова

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.