СО предоставя безвъзмездно терен за новата детска болница

Столична община (СО) предоставя на държавата безвъзмездно общински имот в район „Овча купел“ за изграждане на Националната детска болница. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Докладът бе внесен от кмета Йорданка Фандъкова и кмета на район „Овча купел“ Ангел Стефанов на 8 ноември тази година.

Следва кметът на София да сключи договор с Министерство на здравеопазването, с условия, че ако не се реализира проектът за изграждане на Национална многопрофилна болница за лечение на деца, в 5-годишен срок имотът ще се върне отново към Столична община.

Теренът е с обща площ 17 859 кв. м. Той ще бъде приобщен към държавните имоти, които бяха избрани за изграждане на дългоочакваната детска болница от Министерството на здравеопазването и Министерството на регионалното развитие.

Имотът (с № 1568 от плана) се намира на ул. „Харманлийско въстание“ в кв. „Горна баня“.

Кметът благодари на общинските съветници от всички политически сили, които днес подкрепиха доклада, който внесе заедно с кмета на район „Овча купел“ Ангел Стефанов.

За осигуряването на добър транспортен достъп до бъдещата болница е изключително важно изграждането и на последния участък от „Софийския околовръстен път“. Имам уверението на министър Шишков, че изграждането на „Околовръстния път“ между бул. „България“ и кръговото на магистрала „Струма“ при „Люлин“ е сред приоритетите на АПИ“ – посочи също кметът Фандъкова.

Снимка: Фейсбук – профил Йорданка Фандъкова

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?