Новинарски портал за Овча купел и района

Спряха опасно събитие в София

protesttt1
26 прегледа. 

Върховната административна прокуратура е сезирала министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка с получена информация от кмета на София Йорданка Фандъкова за планирано мероприятие, което може да е “насочено към насилствено изменение на конституционния ред и териториалната цялост на страната”, както и че събитието може да “противоречи на решенията на ЕС”.

Столична община е  била сезирана с две писма – от общински съветници от групата на “Демократична България” и от представляващи партия “Код” за обявеното в социалните мрежи празнично гражданско шествие под надслов “Ние не сме неутрални! Ние сме за Русия! Победата е наша!”, организирано от Гражданска инициатива за суверенитет на България и държавите по света.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова издаде заповед за прекратяване на митинга, който започна в 13 ч. в центъра на София. Събитието не беше съгласувано от Столична община и е прекратено въз основа на информация, получена от Държавна агенция “Национална сигурност”.

За забраната стана ясно след като шествието вече бе минало по бул. “Цар Освободител” в столицата.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.