Спряха строеж на 5 блока в зелена площ в Овча купел

По настояване на социалистите Столичен общински съвет (СОС) спря преотреждане на зелена площ в терен за строеж на 5 блока в столичния район „Овча купел“, съобщиават от Столица.бг. Единият от докладите на главния архитект Здравко Здравков бе отхвърлен миналата седмица на сесията на софийския парламент. Новата администрация в Столична общинапродължава старите практики за презастрояване на София, коментира общинският съветник от групата на социалистите Войслав Тодоров.

Така той коментира отхвърления  доклад за преотреждане на терен. Мястото е отредено за озеленяване и трафопост в район „Овча купел“, а целта на дколада е била да стане терен за блокове.

„На това място са планирали изграждането на пет жилищни блока, поясни Войслав Тодоров. Това за нас е абсолютно неприемливо. Преотреждането на терени за озеленяване в парцели за строителство е практика, която предишните управляващи на София наложиха. Новата администрация дойде уж със заявки за различно управление и претендира да е такова, а допуска да бъдат внасяни за гласуване от СОС подобни доклади.

Тодоров заяви, че от „БСП за България“ са доволни, че успешно са спрели доклада. „Радвам се, че събрахме достатъчно широко мнозинство, на практика от почти всички политически групи, и успяхме да гарантираме, че това скандално застрояване в район „Овча купел“ няма да се случи“, каза общинският съветник от групата на социалистите.

И предупреди, че новата администрация подготвя подобни доклади и в други части на София, сред които район „Подуяне“, квартал „Бояна“, Западен и Северен парк. „Не знам какво стана с обещавания нов начин на управление в полза на гражданите от страна на ПП-ДБ-СС, но ние ще направим всичко необходимо, за да не допуснем скандалното презастрояване и унищожаването на зелената система на София да продължи“, каза още той.

Снимка: БСП за България

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?