Стефанов на среща с общинските съветници – обсъдиха развитието на район „Овча купел“

Кметът на район „Овча купел“ Ангел Стефанов и общинските съветници Бойко Димитров – Демократична България и Цветелина Симеонова-Заркин се срещнаха по-рано днес,  за да обсъдят ключови въпроси, засягащи района. Това стана ясно от официалната му страница във Фейсбук.
На срещата са обсъдени нуждите на района от мащабни инвестиции от Столична община в инфраструктура, паркове и обществени услуги в следващите няколко години.
„През тази година предстои довършването на двете нови детски градини, както и ремонтите на ул. „Народно хоро“ и ул. „Народен герой“.
Столична община е предвидила общо 458 милиона лева в капиталовата си програма в проектобюджета за 2024 г. От тях 6 милиона лева са предвидени за вече започнатите големи проекти за детски градини и улици в район Овча купел“, сподели кметът.
„Обърнах внимание на общинските съветници, че това са само малка част от необходимите и подадени от районната администрация над 35 проекта. Те обхващат не само детски градини и улици, но и канализация, ремонт на училища, парк, многоетажен паркинг, спортна зала, културен дом и други.
Овча купел е един от най-бързо и добре развиващите се райони в столицата и се налага сериозно наваксване по отношение на публичните инвестиции в следващите години“, каза още той.
Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?