Стефанов: Спокойно е около бежанския център с осезаемото присъствие на полиция

„Обстановката около бежанския център в момента е спокойна и с осезаемо присъствие на органите на реда“. Така коментира събитията в Овча купел от петък вечерта кметът на района Ангел Стефанов.
„Инцидентът от петък вечер е на битова основа, свързан с различия в музикалните вкусове на настанените в центъра. Няма нито пострадали хора, нито материални щети, както вътре, така и извън бежанския център“, допълни той.
В понеделник Стефанов и общинският съветник Бонка Василева се срещнаха с ръководството на Държавна агенция за бежанците (ДАБ). Кметът е провел и редица разговори с представители на СДВР и 6-то РУ.
„На срещата стана ясно, че се водят активни разговори между ДАБ и МВР за подсигуряване на постоянно полицейско присъствие и видеонаблюдение в района, като това е свързано с предоставяне на милиони левове от бюджета на ДАБ към МВР.
Винаги съм мислил и продължавам да настоявам, че мястото на този център не е в район, между детски градини, училища, жилищни блокове и университет
От ДАБ отново уверяват, че продължават разговорите за цялостно преместване на центъра, но докато не се осигури алтернативно място този въпрос няма да бъде решен.
Крайното решение за преместване на центъра е в компетенцията изцяло на Министерски съвет’, коментира още Стефанов.
Той призова
Той призова гражданите да запазят спокойствие и да не се поддават на провокации.
„Разчитам на МВР за поддържане на реда и спокойствието в района и заедно с останалите институции да продължим да търсим цивилизовано решение“ допълни кметът.
Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?