Стефанов с ъпдейт относно развитието на ремонта на ул.“Народно хоро“

В последните дни от администрацията на кмета на район Овча купел Ангел Стефанов се активизихара и започнаха все по-чести включвания на страницата му във Фейсбук. След около два месеца в неведение и безброй неотговорени запитвания, днес най-после гражданите получиха обновена информация относно развитието на ремонта на ул.“Народно хоро“.

По думите на Стефанов Столична община е възложител на проекта и те могат да контролират пряко дейността по ремонта, да съдействат в координацията с експлоатационните дружества и в краен случай да налагат санкции за забавеното изпълнение. Администрацията на район „Овча купел“ не е страна по договора с изпълнителя и не може да въздейства на строителя, като в случая тя има само подпомагаща функция. Голяма част от забавянето на проекта е заради проблем при съглусавателните процедури с експлоатационните дружества, допълва той. „Електрохолд“ например, са пропуснали да отбележат в изходните данни 650 метра кабел, който трябва да се подмени и премести изцяло. „Овъргаз“ са подменили част от шахтите, но е възможно да се наложи изместване на газопровод, което не е договорено до момента и би забавило ремонта.

Все пак има и хубава новина. Очаква се първи слой асфалт до 15-ти септември в отсечката от улица „Буземска“ до улица „Иван Радоев, като около 22-ри септември целият участък трябва да е готов. В началото на октомври се очаква участъкът от ул. „Буземска“ до бул.“Овча купел“ също да бъде пуснат за движение.

От район „Овча купел“ информират, че най-проблемна е отсечката от ул. „Иван Радоев“ до ул. „Монтевидео“, където има риск ремонтът да продължи до началото на ноември при липса на бърз и конструктивен диагол между изпълнителя и Столична община.

Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?