Новинарски портал за Овча купел и района

Столичани няма да студуват зимата

СОС
136 прегледа. 

Жителите на столицата няма да останат на студено тази зима. Газът за парното е осигурен, успокоиха на пресконференция министърът на енергетиката Росен Христов и председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

На нея стана ясно, че “Топлофикация” е подписала договор за доставка на синьо гориво с “Булгаргаз” за 2023 година. Това става възможно благодарение на факта, че топлофикационното дружество е изплатило част от дълговете си към газовия монополист.

„Погасяваме половината от дълга на „Топлофикация” към БЕХ и „Булгаргаз”, като се прихващат в размер на 680 млн. лева от парите, които държавата дължи на дружеството като премия за производство на ток“, обясни председателят на СОС Георги Георгиев.

Припомняме, че преди време “Булгаргаз” заплаши, че ще спре доставките към “Топлофикация” заради натрупани дългове.

Министърът на енергетиката обясни, че държавата търси инвеститор, който да оздрави столичното топлофикационно дружество.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.