Новинарски портал за Овча купел и района

Стрелба в училищен двор: Деца са ранени от пластмасови съчми

phpgbtxo9_559x345
62 прегледа. 

Деца стреляха с пистолет с пластмасови съчми в столичното 53-то ОУ “Никола Хрелков”, предаде BTV.

Около 18 часа във вторник, 23 май, 12-13-годишни ученици започнали да стрелят в двора на училището, докато четвъртокласници играели футбол.

По играещите деца са изстреляни близо 10 пълнителя, като всички са уцелени, а някои дори са наранени, защото са уцелени по главата, врата и рамото.

Причината за поведението на децата не е ясна. Децата помолили нападателите да спрат да стрелят по тях, но безрезултатно. Цялата ситуация продължила 20 минути.

“Ами играхме на това игрище футбол и дойдоха може би шестокласници със сачми, даже още преди да влязат, започнаха да ни стрелят и ние се опитвахме да им кажем да спрат, излязохме от училището и те ни подгониха”, каза едно от пострадалите деца.

“Започнаха много да ни стрелят. Уцелиха ни по главите, в корема и ръцете”, допълни друго.

Уцелени с жълти пластмасови топчета – децата описват оръжието като айрсофт пистолет – пистолет, който има пластмасови и метални топчета.

“Момчето, което ни стреляше, сигурно има някакъв проблем”, обясни пострадало дете. Част от четвъртокласниците са насинени и със спукани капиляри.

Момиче, станало свидетел на стрелбата, разказва, че се е чул писък, след като дете е уцелено в главата, а друго – във врата.

След това един четвъртокласник започна да се моли на тези, които стреляха да спрат.

“Едно от децата започна да се моли на стрелящите да спрат. Мисля, че се познаваха, но не ми изглеждаше сякаш да имат някакви проблеми във взаимоотношенията, съответно тези, които ги стреляха бяха на 12, 13 години”, разказа тя.

След като изстрелват близо 10 пълнителя, извършителите бягат в посока парка на Горна баня.

“Стана ни гадно, нямаше как да се замесим. Просто наистина беше ужасно. Минаваха хора, тези, които стреляха не се съобразиха и с това. Тук имаше една майка и един баща с техните две малки деца, които не бяха уцелени, но никой нищо не можа да направи по въпроса”, разказа момичето.

Вечерта не е имало персонал в училището заради празничния 24 май. Децата не са видели да е имало и охрана на работа.

Подобна ситуация се случва за първи път, допълват учениците. А от училищното ръководство отказват да коментират инцидента.

 

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.