Строят чешма-паметник на ул. Монтевидео

Започна изграждането на чешма-паметник на ул.Монтевидео в столичния квартал Овча купел, съобщи кметът на района Ангел Стефанов. Съоръжението ще бъде построено в празното общинско пространство между новите блокове на ул. „Монтевидео“, като около него е предвидено да бъде изграден кът за отдих с подходящо озеленяване.
Инициативата е посветена на органното донорство и е част от кампанията „Дари живот“ на сдружение „Дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация“.
„Кампанията се реализира в много градове в страната. Тя не само насърчава съгласието за донорство, но и отдава почит на донорите, благодарение, на които в момента хиляди хора намериха спасение от неизлечими заболявания. В последно време голяма приемственост и разпространение придоби изразът „Донорството е живот“. И това наистина е така, защото единствено донорството позволява част от починалия човек да продължи живота си в тялото на спасения от него пациент. Благодарение на донорството животът стана достижим дори и в най-безнадеждните моменти. Точно затова изграждането на тази чешма е не само загриженост, но и висш израз на милосърдието, от което така осезаемо се нуждаем в днешно време.“
Стефанов сподели, че инициативата се подготвя от няколко месеца и тя ще бъде символ на важността на донорството в България.
Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?