Новинарски портал за Овча купел и района

Суша заплашва банята в „Овча купел“

Ангел Стефанов
178 прегледа. 

Суша заплашва банята в „Овча купел“ през летните месеци. Това каза пред „Телеграф“ кметът на района Ангел Стефанов.

Това се случва в навечерието на старта на ремонтните дейности на сградата. Тя ще бъде възстановена в автентичния й вид. Това вече не е прогноза с неизвестен срок, а нещо, което започва до дни, особено след като районната „Овча купел“ откри строителната площадка. Възложител на дейностите е Регионалният исторически музей-София, а финансирането е от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” с около 3 млн. лева и около 4,5 млн. от общинския бюджет.

Дотам се стигна, след като стана ясно, че европейските средства ще стигнат само за ремонта и оформянето на бъдещия „Център за върхови постижения НаследствоБГ“. По думите на Стефанов сградата ще запази основната си функция, като на първия етаж ще бъдат възстановени двата басейна, а на втория етаж ще бъде научният център, разказа кметът.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.