Съвместна акция на Ангел Стефанов, Столичен инспекторат и Димитър Петров срещу каруците

„Въпреки наредбата за забрана за движение на ППС с животинска тяга – каруци в града, такива все още се срещат по улиците на Овча купел и други съседни райони“, сподели кметът на район Овча купел Ангел Стефанов.
Миналата седмица по инициатива на Столичен инспекторат стартира съвместна акция срещу този тип ППС заедно с кмета на район Красна поляна г-н Димитър Петров, началника на сектор „Общинска полиция“ при СДВР гл. инспектор Кирил Лозанов и техните екипи.
Само за ден са връчени 6 акта за неправилно придвижване на ППС с животинска тяга на територията на районите Овча купел и Красна поляна, както и предписания за спазване на изискванията по чл. 25 от Закон за движение по пътищата.
Процедурата след връчване на акта продължава, като се изготвя наказателно постановление, което се изпраща на адрес на актувания.
„Недопустимо е нередностите по пътя да продължават да бъдат ежедневие за гражданите не само на район Овча купел, но и на територията на цяла Столична община“, коментира Стефанов.
Акцията продължава и през следващите седмици.
Сигнали за каруци можете да подадете до Столичен инспекторат на:
  • ел. поща: inspectorat@inspectorat-so.org;
  • Денонощен телефон на оперативния център: 02/ 987 55 55 или
  • СИ, отдел Овча купел, тел: 02/955 44 62, вътр. 266
  • имейл: ovcha_kupel18@abv.bg.
Забраната за движението на каруци на територията на София влезе в сила на 1 юни 2022г.  За нарушителите се предвижда задържане на каруцата „за отговорно пазене“. Конят се предава на ОП „Екоравновесие“ и се връща на собственика, ако заплати разноските за пазене, отглеждане и лечение на животното. Районните кметове са задължени предварително да уведомят всички собственици на каруци за забраната.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?