Таксиметровите шофьори в София на безсрочен протест

От днес таксиметрови шофьори започнаха безсрочен протест срещу закриването на таксиметрови стоянки в София, съобщи Красимир Цветков, председател на Националния таксиметров синдикат, предаде БТА.

„Васил Терзиев излъга, че е провел разговор с таксиметровия бранш. Всъщност по време на протеста направихме опит да осъществим среща с него, но за съжаление и разочарование на всички протестиращи колеги, той си направи среща с организацията „Такси съюз“, която обяви, че не подкрепя протеста“, заяви Красимир Цветков.

Няма да правим шествие, за да не пречим на софиянци, защото трафикът в София и без това е тежък, увери той. Цветков обясни, че протестът ще се изразява с присъствие на таксиметрови шофьори и техните автомобили на всичките 131 стоянки на територията на София, определени с общинска заповед. По думите на председателя представители на синдиката са започнали монтаж на пътни знаци и указателни табели на премахнатите ни такси-стоянки.

Красимир Цветков посочи, че на територията на София трябва да има 131 стоянки с общо 729 места. В зоните „Център“ и „Широк център“ стоянките трябва да са общо 68, но по думите му 21 от тях са премахнати. Той подчерта, че настояванията на бранша включват всяка стоянка да има и инвалидно място.

Плащаме данъци и искаме адекватна инфраструктура, както и адекватно репатриране на неправилно паркирани автомобили върху таксиметровите стоянки, посочи още Цветков.

Протестът юе продължи докато не се стигне до разговор със Столична община.

 

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?