Таксиметров шофьор стреля пред гимназия в София и избяга

Стрелба пред столична гимназия. Таксиметров шофьор е стрелял пред деца, които в това време са играели пред училището, а след това е избягал.

Докато децата играят със снежни топки пред сградата на училището, таксиметров шофьор спира и открива стрелба с газов пистолет, а след това бяга. За щастие пострадали няма.

В рамките на около час шофьорът е установен и задържан за 24 часа. От полицията казаха за bTV, че той не е имал предишни криминални прояви, а оръжието е газов пистолет, който е регистриран.

Все още не е ясно защо мъжът е стрелял. Към момента властите работят по случая като допълнително ще бъдат разпитани и учениците.

Инцидентът става около 14:00 ч. в понеделник. Таксиметровият шофьор открива огън пред столична гимназия, докато ученици между 8. и 12. клас са навън.

Разказът потвърдиха и от училището, и от полицията. Шофьорът е установен, пистолетът е газов и е регистриран.

„Чуваме силен шум на улицата, ученици влизат в сградата и казват, че някой стреля от такси с пистолет. Вчера имаше много активни игри със снежни топки. Очевидно някоя от тях е попаднала върху кола, което пък явно е накарало шофьор да излезе и да стреля с газово оръжие. При никакви условия не е окей да извадиш пистолет, макар и да стреляш във въздуха“, разказа изпълнителният директор на училището Евгения Пеева.

След случката с децата работят психолози, издадена е и заповед да не играят пред училището, тъй като сградата е на главен булевард.

„Издадохме заповед, че не приемаме да се замерват с топки или да замерят автомобили с топки, защото това е опасно и е важно да поемат отговорност за действията си. Пуснахме веднага съобщение до родителите, писахме и в електронния дневник да поговорят с учениците“, добави Пеева.

Още същия ден шофьорът е задържан за 24 часа, които вече са изтекли. От полицията работят по установяване на фактите и обстоятелствата около случая.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?