Терзиев назначи нови зам.-кметове

Кметът на София Васил Терзиев обяви по-голяма част от екипа от заместник-кметове на Столична община. Той изпълни обещанието и обяви имената на заместниците си, въпреки, че до дни се очаква пълния списък на новите попълнения, както и направленията им. Това съобщиха от Столица.бг.

„До началото на декември ще стъпят в длъжност още няколко заместник-кмета на ключови управленски ресори“, съобщиха от Московска 33.

Заместник-кмет в направление „Социална дейност и интеграция на хора с увреждания“ е Надежда Бачева. Тя е завършила СУ “Св. Климент Охридски“ с профил „Социална психология“. Работила е като зам.-кмет с ресор „Образование култура, електронно управление и спорт“ в район „Слатина“, била е съветник на министъра на електронното управление. Работила е и като маркетинг мениджър в частния сектор. Заместник-кмет в направление „Зелена система, екология и земеползване“ е  Надежда Бобчева е магистър по икономика, специалност „Финанси“ от УНСС- София и магистър по „Градско управление“ от Институт по жилищна политика и градско развитие – Ротердам, Нидерландия. Надежда Бобчева е работила като заместник-кмет в район „Оборище“, участвала е като консултант при разработване, управление и оценка на проектни предложения по различни оперативни програми, обучител-специалност „Обучение и развитие“ по проект „Повишена информираност и ресурси за развитие на заетостта“. Надежда Бобчева е работила и като директор в Дирекция „Икономика и международни програми” към община Силистра. Ясни са още двама зам.-кметове на Столична община, някои искат разделяне на ресори Заместник-кмет в направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“ е Никола Барбутов. Никола Барбутов има магистратури по управление от University College London (UCL) и от Université Paris-Panthéon-Assas.

Никола Барбутов е работил в частния сектор. Първата компания, която създава е StairsLAB. Той е автор и управител на иновативната платформа В2В за посредничество, в която индустриални и производствени компании в Източна Европа пласират продуктите и услугите на нови пазари в Западна Европа. Никола Барбутов е създател на БарДИ Груп, която развива дейност на територията на 20 държави. Заместник-кмет в направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ е Яна Генова. Яна Генова е магистър по „История и теория на културата“ от СУ „Св. Климент Охридски“, има и европейска диплома по мениджмънт на културата от Marcel Hicter Foundation – Brussels, Бeлгия. Генова е била директор на фондация „Следваща страница“ и президент на борда на Reseau europeen des centres internationaux de traducteurs litteraires (RECIT) – Арл, Фpaнция. Яна Генова е съосновател и член на управителния съвет на фондация „Гутенберг 3.0. Работила е като част от екипа на Асоциацията за развитие на София и е била съветник на министъра на културата. Номинации за заместник-кметове са: Никола Лютов – Правен и административен контрол Юрист с опит във водещи правни кантори и международни специализации в бизнес и финансово право, несъстоятелност и преструктуриране. Иван Матов – Обществено строителство Инженер с международен опит в създаване на инфраструктурни мегапроекти в целия цикъл на планиране и изпълнение, както и със стратегията и трансформацията на градове и публичен сектор.

Гергана Москова – Финанси и здравеопазване Има над 20 годишен опит в одитни и финансови институции в областта на управлението, планирането и контрола на финансова стратегия и процес. Иван Гойчев – Дигитализация, иновации и икономическо развитие Иван Гойчев е технологичен лидер с над 20 години опит в развитието на софтуерни решения. Ръководил е големи международни технически екипи.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?