Новинарски портал за Овча купел и района

Трагедия! 18 души загинаха край София

lokorsko
30 прегледа. 

18 мигранти са загинали в изоставен камион край софийското село Локорско. Сигналът е постъпил около 14.15 часа, съобщиха от МВР.

По първоначална информация в товарния автомобил са били превозвани нелегално 40 чужденци. Те са били укривани в специализиран тайник под дървен материал.

Органите на реда търсят шофьорите на камиона, които според чужденците са избягали. Част от оцелелите са транспортирани до различни лечебни заведения. По информация на говорителя на Спешна помощ Катя Сунгарска причината за смъртта на починалите е задушаване.

Двама от тях са откарани в „Пирогов“, двама в „Света Анна“ и двама във ВМА.

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев минути след 16.30 часа съобщи, че всички живи хора от камиона са извадени. Пет екипа на здравното министерство са на място.

Настанените в “Пирогов” са в тежко състояние, мокри, имали са липса на кислород и не са хранели. Двама са в протиковошокова зала и са неадекватни. Третият е в триажен кабинет и е премръзнал. И за тримата има опасност за живота. Лекарите очакват още пациенти.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.