Трамваи будят хората в „Овча купел“

Жители на столичния квартал „Овча купел“ имат изключително сериозен проблем. От няколко месеца те се будят сутрин от силен и дразнещ шум от релсите на трамваите, пишат от БНР.

„Мястото е обръщалото на трамваи 4 и 11 в квартал „Овча купел“ – стара част. Откакто тече ремонтът на бул. „Цар Борис Трети“, трамваите по тях обръщат там, но при невероятен, дразнещ шум за околните. Това се случва на всеки пет минути и започва от почти 5 часа всяка сутрин. В момента е абсолютно невъзможно да се стои на отворен прозорец, не че като е затворен не се чува“, разказва в социалните мрежи Ина Маркова.

Ина е сигнализирала общината за проблема и отправила молба за помощ и от медиите. Според нея, когато се започва голям ремонт, трябва да се предприемат мерки за спокойствието на гражданите.

“Най-вероятно няма монтиран лубрикатор на релсите на обръщалото. Не би решил проблема на 100%, но със сигурност няма да е така“, пояснява Волен Бояджийски.

„Трамвай 5 все още звучи така по половината трасе. Освен всичко трамвайната инфраструктура никак не е евтина и определено не е лесно да се изгради навсякъде според съвременните стандарти“, коментира друг столичанин.

Снимка: БГНЕС

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?