Транспортен хаос в центъра на гр. София

Транспортен хаос и объркани шофьори в центъра на София. Водачи карат в насрещното по улица „Фритьоф Нансен“ заради промените, свързани с организация на движението.

Светофар, указващи табели и маркировка за двупосочно движение. Същата улица – по обратната посока табелата пък сочи, че движението е еднопосочно. Наша проверка показва, че и към този момент оттук могат да се движат само тези, тръгнали от „Патриарх Евтимий“ към „Фритьор Нансен“, предаде БТВ.

Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации. Затова хората от района се налага да влизат в ролята на регулировчици – да излизат на улицата и да ги предупреждават, че са в нарушение, но по неволя.

„Бяха застанали на светофара срещу идващите насреща коли, в насрещното. Без да знаят маркировката. И светофарна уредба има“, разказва Васил Казаков.

В края на улицата все пак виждаме 2 знака, че движението е забранено. Един от поставените знаци стоп вече дори е паднал. Другият  е изместен встрани.

„Не знам просто какво да ви кажа – не е приятно, много объркано е. Не знам защо така е направено“, коментира друг преминаващ шофьор.

На въпрос ще бъдат ли взети мерки по обезопасяването на участъка от Столична община заявиха, че след спирането на проекта от съда са възложили да се разработят варианти на временна организация, която да не е в конфликт с разпоредбите на магистратите. Целта е тя да бъде въведена до последващо произнасяне на съда.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?