Търсят мъж, повредил камера за видеонаблюдение в Овча купел

Мъж повреди камера за видеонаблюдение, поставена във вход на блок в столичния квартал „Овча купел“. Видео от случилото се е публикувано в социалната мрежа Facebook от потребител, който е решил да запази анонимност, предаде glasnews.

Кадрите всъщност са заснети от камерата, която по-късно е оставена да виси на кабел, след като мъжът я дърпа с ръцете си. Не е известна причината за предприетите от мъжа действия. Живущи в блока са подали сигнал в полицията.

Извършителят е с качулка на главата, но лицето му се вижда ясно, така че органите на реда би следвало да го разпознаят бързо.

„Молим за съдействие! За втори път някой влиза във входа ни с цел унищожаване на камерата“, написа потребителят, разпространил кадрите от случката.

Мъжът е придружен от друг, който, както става ясно от публикуваните кадри, посочва камерата за видеоблюдение с дясната си ръка.

„Определено на някой доста му пречат нашите камери, за да повтори! Да припомня – първият случай беше с пистолет със сачми. Прилагам снимки на лицата и видео, на което ясно се вижда в края му, че след като излизат извършителите, звънят на звънец. Ако някой ги познае разпознае, моля да пише!“, се посочва в публикацията.

Снимка: кадър

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?