Новинарски портал за Овча купел и района

Търсят нов директор на “Пирогов”

pirogov
125 прегледа. 

Конкурс за нов директор на най-голямата спешна болница в България “Пирогов” е обявило здравното министерство, предаде “24 часа”.

Той се налага, тъй като начело на спешната болница има временно изпълняващ длъжността – д-р Валентин Димитров. Той бе назначен след уволенението на проф. Иван Поромански от предходния здравен министър проф. Асена Сербезова. Това стана след проверка на МЗ в спешната болница. Резултатите от нея показаха, че липсват правила за погасяване на задълженията, не се вписва и Съветът на директорите.

Това е шестият конкурс за нов директор на болница, който здравният министър Асен Меджидиев обявява в рамките на две седмици. Останалите пет бяха за “Александровска”, областните болници в Ловеч и Враца, както и тези за долекуване в Перник и Мездра.

Новата серия от смени на директори идва след кратко затишие, в което бяха назначени конкурси и за още структуроопределящи болници в страната, като УСБАЛО, “Лозенец”, “Проф. Ал. Чирков” и др. На повечето от тези лечебни заведения директорите бяха махнати по време на правителството на “Продължаваме промяната” и те се ръководеха от временно изпълняващи длъжността.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.