Търсят нов директор на „Пирогов“

Конкурс за нов директор на най-голямата спешна болница в България „Пирогов“ е обявило здравното министерство, предаде „24 часа“.

Той се налага, тъй като начело на спешната болница има временно изпълняващ длъжността – д-р Валентин Димитров. Той бе назначен след уволенението на проф. Иван Поромански от предходния здравен министър проф. Асена Сербезова. Това стана след проверка на МЗ в спешната болница. Резултатите от нея показаха, че липсват правила за погасяване на задълженията, не се вписва и Съветът на директорите.

Това е шестият конкурс за нов директор на болница, който здравният министър Асен Меджидиев обявява в рамките на две седмици. Останалите пет бяха за „Александровска“, областните болници в Ловеч и Враца, както и тези за долекуване в Перник и Мездра.

Новата серия от смени на директори идва след кратко затишие, в което бяха назначени конкурси и за още структуроопределящи болници в страната, като УСБАЛО, „Лозенец“, „Проф. Ал. Чирков“ и др. На повечето от тези лечебни заведения директорите бяха махнати по време на правителството на „Продължаваме промяната“ и те се ръководеха от временно изпълняващи длъжността.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?