Убиха Алексей Петров. София е блокирана (обновена)

Алексей Петров бе застрелян по-рано днес, в столични квартал „Драгалевци“, на пътя, който води към хижа „Алеко“. По неофициална информация убийството е извършено с пушка. Според информация от Нова тв сигналът е получен от МВР в 12:20 ч. На място са изпратени екипи на полицията, които установяват безжизненото тяло на мъж, както и ранена жена. Тя е откарана в „Пирогов“, където е настанена в противошокова зала.

По информация на OffNews жената е на 48 г., с огнестрелна рана на ръката, като нараняването е преминало към гръдния кош. По информация на Столица.бг общо 5 са огнестрелните рани, освен в крайниците, попадения има в гърдите и корема. Предстоят ѝ операции. Не е изключена опасност за живота. Според медията ранената е негова близка и бизнес партньор. Няма официални данни за самоличността ѝ.

Според информацията на OffNews двамата са се разхождали в планината с охрана от трима души. Избраният маршрут често бил избор на Петров за разходка.

Цяла София е блокирана, всички входове – също.

Оперативен щаб ще координира разследването на убийството, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров. И към момента огледите на място продължават. Делото се води от градската прокуратура на София, чийто началник Илияна Кирилова бе на място,с двамата си заместници – Христо Кръстев и Ивайло Илиев. Там са и шефовете на СДВР и националната полиция Любомир Николов и Атанас Илков.

Очаква се брифинг на разследващите органи.

Това е поредно нападение срещу Петров. През 2002 г. по него бе стреляно с автомат – Петров е прострелян в гърдите и крака. Не стана ясно кой е извършителят, както и мотивите за престъплението. По неофициална информация причината бе разчистване на сметки при преразпределението на охранителен и застрахователен бизнес.

През 2015 г. покушението бе по-сериозно – нападение с два гранатомета.  Като организатор на това покушение бе обвинен украинецът Роман Логвиненко, който получи просъда от 10 години.

Снимка: OffNews

 

 

 

 

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?