Новинарски портал за Овча купел и района

Удължават ползването на хартиените билети в метрото

Image_10343837_40_0
183 прегледа. 

Удължават ползването на хартиен билет в метрото. Това остава единственият градски транспорт, за който важат този вид билети. Решението бе взето днес от общинските съветници на сесията на Столичен общински съвет (СОС). Първоначално той можеше да се ползва само до 1 юни, но срокът е удължен по предложение на Комитета по наблюдение на новата тикет система.

Напомняме, че хартиените билетчета в наземния градски транспортпоследно се използваха до м. март, а сега вече са изцяло заменени с електронни превозни документи на тикен системата. Аргументите на Комитета по наблюдение са, че много хора ползват хартиения билет и премахването му би затруднило гражданите. Закупуването му става само на касите на подземната железница. ОТ ЦГМ съобщават, че електронинте превозни документи за обществения транспорт в София се радват на интерес и продажбата им се увеличава. Особено билетите 30+ и 60+ получават най-голямо одобрение от столичани и гости на София. Аргументите да се удължи е, че много хора използват тези билети и отмяната ще доведе до затруднения на пътниците.

Снимка: 24 часа

 

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.