Новинарски портал за Овча купел и района

Ужас! Заключена и без грижи жена в дом за възрастни в София

resize_domvazrastnihora
24 прегледа. 

В лоши условия се гледа болна жена в Дом за възрастни хора в София, съобщи Нова тв. Възрастната жена е заключена, без достъп до храна и до тоалетна, разказва дъщеря й. При изненадващо посещение на майка си, тя установява, че освен охраната, в Дома персонал няма.

Емилияна Стойнева настанява майка си в Дом за възрастни хора на 5 март, а 3 дни по-късно решава да я поздрави лично за празника. При посещението в Дома тя открива, че там има само пазач, който проси цигари пред социалното заведение.

„Тя беше в абсолютно безпомощно състояние. Беше се завила. Видях кофа, пълна с урина”, разказа пред Нова телевизия Емилияна. Тя допълни, че през трите дни от настаняването, майка й не е била обгрижвана. Жената дори не е преобличана и била със същите дреги. Собственикът на Дома за възрастни хора Димитър Алексиев обясни, че възрастната жена е в дементно състояние, ставала и искала да си ходи на село. Това била и причината да бъде заключена в стаята. Алексиев потвърди, че нямало персонал, тъй като бил уволнен, но имало лекар, който бил на повикване.

Снимка: Нова тв

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.