Ужас! Заключена и без грижи жена в дом за възрастни в София

В лоши условия се гледа болна жена в Дом за възрастни хора в София, съобщи Нова тв. Възрастната жена е заключена, без достъп до храна и до тоалетна, разказва дъщеря й. При изненадващо посещение на майка си, тя установява, че освен охраната, в Дома персонал няма.

Емилияна Стойнева настанява майка си в Дом за възрастни хора на 5 март, а 3 дни по-късно решава да я поздрави лично за празника. При посещението в Дома тя открива, че там има само пазач, който проси цигари пред социалното заведение.

„Тя беше в абсолютно безпомощно състояние. Беше се завила. Видях кофа, пълна с урина”, разказа пред Нова телевизия Емилияна. Тя допълни, че през трите дни от настаняването, майка й не е била обгрижвана. Жената дори не е преобличана и била със същите дреги. Собственикът на Дома за възрастни хора Димитър Алексиев обясни, че възрастната жена е в дементно състояние, ставала и искала да си ходи на село. Това била и причината да бъде заключена в стаята. Алексиев потвърди, че нямало персонал, тъй като бил уволнен, но имало лекар, който бил на повикване.

Снимка: Нова тв

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?