Ужас: Клон падна върху 10-годишно момче в София

Клон, отчупил се от дърво, е паднал върху десетгодишно дете в София.

Инцидентът е станал днес, около 12:35 часа, а за него научаваме от Ива Манчева – майката на пострадалото дете.

Ива Манчева разказва, че дъщеря й е била в градинката между двете страни на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, при 120 ОУ „Г.С. Раковски“, когато е станал инцидентът.

„Преминавайки от там, докато служители са режели клони на дървета, един от тях е паднал върху главата й“, твърди Ива.

Майката на пострадалото дете споделя, че в района на инцидента не е имало абсолютно никакво обозначение или ограждение за извършваната от служителите дейност.

Пострадалото момиче заявило на родителите си, че служителите от аварийните екипи на Столична община не са се притекли на помощ и част от тях й се присмивали.

Вследствие на удара се е появила огромна цицина върху главата на 10-годишното момиче.

„Дъщеря ми е изплашена, за щастие само с огромна цицина на върха на главата, но на всички е ясно какво е можело да се случи. Съпругът ми отиде веднага натам,но вече си бяха тръгнали“, отбелязва Ива.

Ива Манчева вече е написала писмо до Контактния център на Столична община, но то все още не е входирано.

„Пиша тук междувременно, с молба за съдействие, ако случайно някой знае дали там има камери. Благодаря!“, завършва публикацията си във Фейсбук Ива.

От пресцентъра на Столичната община съобщиха, че продължава работата по почистването на града. С понижението на температурите е започнало извършването на обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване и почистване на улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, основни улици в районите, както и вътрешноквартални улици и общински пътища в районите „Витоша“, „Овча купел“, „Красна поляна“, „Кремиковци“, „Сердика“, „Люлин“, „Връбница“, „Панчарево“, „Нови Искър“, „Банкя“.

Извършва се и почистване на тротоарите, както и подходите към подлезите.

Извършени са обходи на пътната инфраструктура от екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Екипите са отреагирали на 12 сигнала, свързани с прочистване на пътни платна. През деня ще бъдат почистени паднали клони в парковете и градините.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?