Новинарски портал за Овча купел и района

УЖАС: Моторист уби младеж край София

745-425-renato-stiliianov
185 прегледа. 

Близките търсят истината за смъртта му

25-годишен младеж е загинал нелепо на Северната тангента миналата седмица. Той е бил прегазен от моторист, докато е пресичал пътното платно в участък, който в момента е затворен за движение.

По данни на Спешна помощ сигналът е подаден в 23.53 часа на 5 септември. Само 4 минути след това на място е имало линейки и спешни медици, които само установили смъртта на младежа.

Близки на 25-годишния Ренато разказват, че той се е събрал с група приятели на затворения участък.

“Дошли са да се видят и едното от момчетата е тръгвало в тъмното надолу да обърне, връщайки се дава на няколко пъти газ, спира да дава газ и всички мислят, че той ще спре при тях и брат ми решава да пресече, за да отиде до тоалетната и в този момент другият шофьор го блъска”, разказа Стилиян Стилиянов – брат на Ренато пред БНТ.

“Това място беше използвано за сбирки, за гонки и т.н. В конкретната вечер е нямало нищо, просто те са се събрали да се видят един друг, да пушат по цигара. Той не е карал мотора, в смъртния акт пише пешеходец”, обясни Никола Стоилов, който е бил приятел на Ренато.

Близките на починалото момче поискали да видят мотора, с който то е отишло до Северната тангента. Той бил върнат четири дни по-късно от негов приятел. Изчезнал е и един от телефоните на момчето. В облачната система се запазвали всички негови снимки и телефонни разговори, но там също нямало нищо, разказва брат му.

От клуба „Sofia team” пък публикуваха информация, предоставена им от хора, които са били на мястото на жестокия инцидент.

„Инцидентът е станал на 05.09 мястото е Северната тангента където както разбрахте са били групичка момчета. Загива наш колега 25-годишният Ренато Стилиянов.

Момчето отишло по малка нужда от страни до канавката, а в това време водачът , го отнася в гръб с около 200км назадна гума.

Младежът загива на място, а Радостин Начев, причинил трагедията е настанен за лечение в „Света Анна“. Той е син на прокурор, твърдят очевидци от местопроизшествието. Близките на Ренато мислят ,че това е пълна измислица и истината е съвсем друга от това, което е казано. Също така се притесняват случая да не се потуши като всички останали с които сте запознати .Молят, някой ако има видео записи или знаят самата истина да се свържат с тях”, написаха от клуба.

От СДВР информираха, че на мястото периодично се извършва обход с цел предотвратяване на нелегални състезания. Взети са проби за алкохол и наркотици, които са дали отрицателни резултати.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.