Улиците в Горна баня под всякаква критика – никой не взима отношение

От разбити и непроходими улици се оплакват жителите на Горна баня във Фейсбук групата на квартала.

“ Показвам ви на какво е заприличала ул. 749 Горна баня. Последна спирка на 260. Тежки камиони смело я изорават. Лека кола не може да мине. Не че общината си изпълни обещанията. Път няма и скоро няма да има. Защо никой не знае.“

Това пише Евгения Нинова и събужда вълната от недоволство на жителите, които споделят, че кварталът отдавна е занемарен. По думите им кметът Ангел Стефанов се грижи единствено за Овча купел и „друго не го интересува“.

„…напротив – интересува го! Искат да си плащаме данъците, които са доста добри суми“,отговаря Вили Иванова.

„Тази улица никога не е виждала асфалт, там се намира и нашата къща, преди години искахме да сложим за наша сметка, за да може нормално да се прибираме вкъщи, не с кал до ушите (с бебешка количка), но ни беше отговорено, че нямаме право, щели да ни съдят, защото е държавна собственост, щяло да се изгражда канализация и един куп глупости….. е минаха години и освен идея да се преименува улицата, за което възразихме, друго предложение и действие няма. Нито канализация, нито смяна на тръби или каквото и да е действие в положителна посока. Да не говорим,че зимата почиствахме улицата с мъжа ми и снегорина натрупваше снега на изхода……. и всичко наново“, споделя горчиво Камелия Андонова.

Но не само ул.749 е проблемна.

Друга улица, която е остава в неугледно състояние е ул. Райловско градище. Разрушена от дъждовете след некадърен ремонт на Софийска вода, тя е недостъпна дори за камиони, споделя Николай Стоянов. „В продължение на 6 месеца 5 сигнала до Call Sofia и 2 до столичен инспекторат. Резултат никакъв“, обяснява още той.

„Не знам вече какво да правя. Явно в общината не им пука.“

„Това не е нормално, почти всички улици са без коментар. В цяла Горна баня, където е направено нещо, не е довършено. Днес на новите спирки на довеждащия до метрото автобус хората седяха на земята. Сложиха знак и това е – няма пейка, няма спирка, няма площадка пет плочки да стъпят хората“, възмутена е Магдалена Гоцева.

И очевидно има защо.

Въпреки сигналите и опитите на гражданите да облагородят квартала или да получат адекватно съдействие от съответните органи.

До кога кварталът ще бъде в неугледно състояние, никой не знае.

Снимки: Фейсбук колаж/Група Горна баня

 

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?