Новинарски портал за Овча купел и района

Хайки за валидация в рейсовете на градския транспорт

img_1670424868
266 прегледа. 

Истински екшън се разиграва в столичния градски транспорт половин месец, след като от общината пенсионираха перфораторите и някои видове карти и билети. Хайки контрольори дебнат за валидация в рейсовете, трамваите и тролеите и почти се стига до бой. По шестима контрольори атакуват в автобус. Въпреки че не трябва да глобяват за невалидирана карта или билет, някои проверяващи искат да санкционират и се заяждат с пътниците, алармира „Телеграф“.

„Заплашиха един младеж с глоба, защото не е валидирал билетчето, което купи от шофьора на тролей 5 веднага след като се качи“, разказа читателка на „Телеграф“. Контрольорът видял, че билетът не е валидиран, извикал единия от колегите си, който проверявал през няколко седалки. Двамата се развикали на младежа, че ще го глобят. Той им обяснил, че не е от София и дори не е знаел, че билетът от шофьора вече е 2 лв. Контрольорите продължили да го заплашват с глоба, а трима други пътници се втурнали да защитават момчето. Друг пътник сигнализира, че едва не се стигнало до бой след разправия за валидация на карта в автобус 204. „Заяждат се с хора, които не са от София, с пенсионери и ученици. Никой не проверява нередовните пътници, които се качват в автобус 285 и 85 вечер след 20 ч.“, разказа Илиян Стоянов от столичния квартал „Надежда“. И допълни, че също е бил заплашван с глоба, въпреки че е бил с карта. Първоначално от „Московска“ 33 възнамеряваха да глобяват, ако не валидираме документа си за пътуване, но след няколко дни обявиха, че няма да го правят.

За много от возещите се в градския транспорт на София не е ясно дали задължително трябва да се валидират при качването, както и дали има глоба, ако не го направят. Други изобщо не знаят, че перфораторите не се използват. „Един мъж на видимо пенсионна възраст се опита да натъпче билетчето си в перфоратора, но тъй като то е по-широко от машината, не успя. Затова го прегъна на две, все пак го набута вътре и го продупчи“, разказаха пътници. Масово хората се возят с карта, която не валидират в превозното средство.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.