Новинарски портал за Овча купел и района

Хартиеното билетче остава в историята

b4a5c89c926f848cd986fb1378d3c2bb
578 прегледа. 

Хартиеният билет за градския транспорт в София остава в историята. От днес, 1 януари 2023 година, превозните документи вече ще бъдат на електронен носител. Вече закупените хартиени такива ще могат да се използват до 1 март.

От Нова година пътниците ще могат да си закупят билет 30+ на цена от 1,60 на носител – пластика от ЦГМ или чрез банкова карта. С него може да се правят неограничен брой прекачвания в рамките на 30 минути. Валидирането е задължително.

Има и друг вид билет 60+, който позволява неограничен брой прекачвания в рамките на един час.  Ще има и контрольори под прикритие, които ще следят за нередовни пътници. Те ще се глобяват с 40 лева, а тези, които не са валидирали билетите и картите си, ще бъдат санкционирани с по 3 лв.

Ще има 24-часови карти за неограничен брой пътувания в рамките на деня на цена от 6 лева. Ще има тридневни и седмични карти.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.