Хекимян и Василева в разгорещен спор по въпроса с мигрантите

Лют спор относно това каква опасност за София са всъщност мигрантите се разрази в ефира на БНТ между общинските съветници от ГЕРБ Антон Хекимян и от ПП-ДБ-Спаси София Бонка Василева, която е представител на „Демократична България“, разказа actualno.com.

Основната линия на конфликта бе дали в София проблемът с мигрантите и предизвиканата от тях престъпност се превръща в критичен. Поставен беше въпросът за „гражданския протест“ в „Овча купел“ – Хекимян опита да го представи за такъв, но Василева му напомни кой го организира и че дори един от говорещите пред медиите там е бил номер 17 в листата за общински съветници на ГЕРБ в София. Граждани са, да, но на първо място са политически лица, подчерта Бонка Василева.

По същество 3800 камери има за следене за сигурност, но 400 от тях са извън строя – това наследихме от предишното управление, подчерта Бонка Василева. Смятаме, че в бюджета за София за 2024 година има големи липси, заяви Хекимян, според когото нямало нови политики в този бюджет, а „преповтаряне на политиките на г-жа Фандъкова“. Трябваше да бъдат заложени неща като зам.-кмет на сигурността много по-отдавна, още когато Васил Терзиев идваше с думите, че има подготвен екип, подчерта Хекимян. Трябва да има план, проект и да се знае къде и за какво ще се харчат парите за сигурност на столицата, подчерта Василева. „Трябва да разбере, че предизборната кампания свърши“, заяде се Хекимян, а Василева отговори: „А вие да разберете, че управлението ви свърши“.

Снимка: blitz

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?