Христо Дунчев е кандидатът за кмет на Овча купел от „Партия на зелените“

Христо Дунчев е кандидатът за кмет и общински съветник на район „Овча купел“ от „Партия на зелените“. Той живее в квартал Овча купел от 20 години и е запознат с неговото развитие.

„Помня Овча купел как изглеждаше и знам каква е сега. Истината е, че 90% от инфраструктурата е от тогава и не се е променила. Единствената промяна е застрояването на зелените площи“, споделя Дунчев.

Целта на неговата кандидатура е да промени именно тези неща в район като се преърне в адекватния проводник за разрешаване на проблемите и подобряване качеството на живот.

„Не съм от хората, които дават празни надежди с обещания, които не могат да изпълнят. В работата си като кмет на района, ще остана верен на себе си в това отношение. Ще ръководя районната администрация така че, вашите желания и мнение да бъдат нейните решения. Ще създам районен и квартални съвети като форма за обществено обсъждане и предлагане на решения на комуналните и инфраструктурни нужди.

Ще бъда надпартиен кмет, каквато е и зелената идея, защото Овча купел е на жителите му, а не на партиите. Вратата на кабинета ми ще бъде отворена за всеки Овчакупелец. Ще работя междублоковите пространства, заедно да превърнем в зелени места за отдих и детски площадки.

Ще се боря в рамките на компетенциите на Районната администрация с безразборното строителство, за да спасим, докато още не е късно, района си от презастрояване; Ще работя за повече места за масов спорт, културен отдих и развлечения в близост до дома“, каза още Дунчев.

Той допълни, че ще се фокусира върху:

  • лобиране за повече средства и капиталови инвестиции от Столичния бюджет за нашия район „Овча купел”;
  • запазване, разширяване и благоустрояване на Зелените площи на София с приоритет на нашия район;
  • намаляване замърсяването на въздуха, чрез ограничаване на всички технически неизправни коли, а не само по годината на производство.

Снимка: ovcha-kupel.com

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?