Христо Колев, кандидат за кмет на Овча купел от МК „БСП за България“

Христо Колев е кандидатът за кмет на район „Овча купел“ от МК „БСП за България“. Той е юрист по образование, пердседател на АБВ София и част от коалицията на Левицата.

„Издигнат съм от лявото обединение в София. То включва: КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, КП „ЛЕВИЦАТА!“, КП „НЕУТРАЛНА БЪЛГАРИЯ“, КП „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ“ И ПП „АТАКА“. Мотивът ми да се впусна в тази битка е, че искам да помогна за развитието на района. За съжаление то изостава сериозно. Аз съм местен човек и виждам, че нещата не вървят. Занимавам се с политика от доста години и винаги съм работил в полза на обществото. Мога да взимам решения, но и да нося отговорност. Искам районът ни да стане за пример, искам всички да живеем по-добре!“, заявява Колев.

В район „Овча купел“ живеят над 60 000 души като от 2019 г. насам нищо в района не се е променило, споделя Колев в интервю за Евроком. Единственото нещо, което се е променило е презастрояването. Жилищните сгради никнат буквално като гъби. Неподдържана чистота, неприветливи и тъмни улици, са само част от останалите проблеми в квартала.

Христо Колев обещава драстична промяна – „С малки стъпки ще стигнем до заветната цел – по-добро качество на живот за всички, по-добра жилищна среда“.

Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?