Шест ключови булеварда ще бъдат ремонтирани през 2023

Работата по ключови булеварди и улици в столицата ще продължи и през 2023 г., каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Това предаде Столица.bg.

Кметът провери ремонта на ул. „Кукуш“ в район „Илинден“. Завършен е първият етап от ремонта, а през пролетта да се положи износващият пласт асфалт, установи проверката. Фандъкова отбеляза, че работата продължава, тъй като метеорологичните условия позволяват това и добави, че ще се работи и по ул. „Йосиф Щросмайер“.

Още шест големи ключови булеварда и повече от 10 улици в различни квартали на града ще бъдат ремонтирани през 2023, отбеляза кметът. Ремонти ще се извържат на важни улици в кварталите „Манастирски ливади – Запад“, „Манастирски ливади – Изток“, „Горна Баня“, „Витоша ВЕЦ – Симеоново“. Продължават ремонтите и реконструкциите на булеварди с трамваен релсов път, сред които е вторият етап на ремонта на бул. „Цар Борис III“. Предстои цялостната реконструкция и на бул. „Стамболийски“, заедно с трамвайния релсов път, както и на участък от бул. „Мария Луиза“ също с трамваен релсов път, информира кметът Фандъкова.

Столичната община ще работи с бюджета от 2022 г., който осигурява финансиране за най-ключовите инфраструктурни обекти за града, като пробивът на бул. „Тодор Каблешков“, който се очаква да започне през тази година, както и този на ул. „Филип Кутев“. По думите на Фандъкова тези два обекта ще осигурят връзката между бул. „България“ до бул. „Симеоновско шосе“ на третия градски ринг. „Ключови са Околовръстния път и Северната скоростна тангента в северните и западните части на града, бул. „Рожен“, ул. „Адам Мицкевич“, бул. „Ломско шосе“ – булеварди, които правят връзките с Околовръстния път и заедно с метрото са сред най-важните ни задачи за 2023 година“, каза столичният кмет. Общо 130 млн. лв. са предвидени за ремонт на инфраструктура през годината, отделно е осигурено финансиране и от заемите, които общината е взела като този за изграждане на 700 хил. квадратни метра тротоари.

По думите на кмета общо 130 млн. лв. са предвидени за ремонти на инфраструктура през годината. Отделно е осигурено финансиране и от заемите, които общината е взела, като този за изграждане на тротоарната мрежа в града. По отношение на ремонта на тунела „Люлин“, кметът съобщи, чтой ремонтът върви по план и трябва да приключи до края на месец февруари. „В договора  са заложени санкции в случай на забавяне, но надяваме се да се спазят сроковете, тъй като движението е наистина затруднено“, заяви Фандъкова.

Снимка: Novintite.bg

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?