Новинарски портал за Овча купел и района

Шест ключови булеварда ще бъдат ремонтирани през 2023

QNZycwX4V6LIioG3RnrULphHAFfCnjBZUe0mOv5C
100 прегледа. 

Работата по ключови булеварди и улици в столицата ще продължи и през 2023 г., каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Това предаде Столица.bg.

Кметът провери ремонта на ул. „Кукуш“ в район „Илинден“. Завършен е първият етап от ремонта, а през пролетта да се положи износващият пласт асфалт, установи проверката. Фандъкова отбеляза, че работата продължава, тъй като метеорологичните условия позволяват това и добави, че ще се работи и по ул. „Йосиф Щросмайер“.

Още шест големи ключови булеварда и повече от 10 улици в различни квартали на града ще бъдат ремонтирани през 2023, отбеляза кметът. Ремонти ще се извържат на важни улици в кварталите „Манастирски ливади – Запад“, „Манастирски ливади – Изток“, „Горна Баня“, „Витоша ВЕЦ – Симеоново“. Продължават ремонтите и реконструкциите на булеварди с трамваен релсов път, сред които е вторият етап на ремонта на бул. „Цар Борис III“. Предстои цялостната реконструкция и на бул. „Стамболийски“, заедно с трамвайния релсов път, както и на участък от бул. „Мария Луиза“ също с трамваен релсов път, информира кметът Фандъкова.

Столичната община ще работи с бюджета от 2022 г., който осигурява финансиране за най-ключовите инфраструктурни обекти за града, като пробивът на бул. „Тодор Каблешков“, който се очаква да започне през тази година, както и този на ул. „Филип Кутев“. По думите на Фандъкова тези два обекта ще осигурят връзката между бул. „България“ до бул. „Симеоновско шосе“ на третия градски ринг. “Ключови са Околовръстния път и Северната скоростна тангента в северните и западните части на града, бул. „Рожен“, ул. „Адам Мицкевич“, бул. „Ломско шосе“ – булеварди, които правят връзките с Околовръстния път и заедно с метрото са сред най-важните ни задачи за 2023 година”, каза столичният кмет. Общо 130 млн. лв. са предвидени за ремонт на инфраструктура през годината, отделно е осигурено финансиране и от заемите, които общината е взела като този за изграждане на 700 хил. квадратни метра тротоари.

По думите на кмета общо 130 млн. лв. са предвидени за ремонти на инфраструктура през годината. Отделно е осигурено финансиране и от заемите, които общината е взела, като този за изграждане на тротоарната мрежа в града. По отношение на ремонта на тунела “Люлин”, кметът съобщи, чтой ремонтът върви по план и трябва да приключи до края на месец февруари. “В договора  са заложени санкции в случай на забавяне, но надяваме се да се спазят сроковете, тъй като движението е наистина затруднено”, заяви Фандъкова.

Снимка: Novintite.bg

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.