Шефът на СОС: ЦГМ са с жълт картон, при следващия гаф – червен

Председателят на Столичния общински съвет ще предложи отпадане на глобата за валидиране в градския транспорт на София.

„ЦГМ вече са с жълт картон и при следващия гаф ще получат червен. Имаме постоянна връзка с тях и по настояване на Столична община те правят разяснителна кампания, но има неща, за които не са предвидили реакцията на пътниците в градския транспорт на София“, каза председателят на СОС пред журналисти днес, 9 януари.

Като една от недомислиците той посочи глобата при невалидиране на картата. По негово предложение тя ще бъде отменена през февруари.

„Ще внеса предложение да отпадне глобата за задължително валидиране, защото реално пътниците имат превозен документ. Надявам се до края на февруари предложението ми да бъде прието. ЦГМ да намерят друг начин да събиат информация за пътникопотока“, каза Георгиев. Той отбеляза, че валидирането на превозния документ се прави както с цел застраховка на пътуващия, така и за събиране на информация за пътникопотока, което дава възможност на ЦГМ да пуснат при нужда допълнителни мотриси по дадена линия.

Георгиев показа и документ, в който в работната група на СОС всички членове са се подписали за отпадането на едномесечната карта за 1 линия. В момента ЦГМ не налагат глоби, ако има пътник, който не се е валидирал, но ако не бъде направена промяната, от март месец т.г. пътниците могат да бъдат глобявани.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?