Новинарски портал за Овча купел и района

Шефът на СОС: ЦГМ са с жълт картон, при следващия гаф – червен

georgi georgiev
117 прегледа. 

Председателят на Столичния общински съвет ще предложи отпадане на глобата за валидиране в градския транспорт на София.

“ЦГМ вече са с жълт картон и при следващия гаф ще получат червен. Имаме постоянна връзка с тях и по настояване на Столична община те правят разяснителна кампания, но има неща, за които не са предвидили реакцията на пътниците в градския транспорт на София”, каза председателят на СОС пред журналисти днес, 9 януари.

Като една от недомислиците той посочи глобата при невалидиране на картата. По негово предложение тя ще бъде отменена през февруари.

“Ще внеса предложение да отпадне глобата за задължително валидиране, защото реално пътниците имат превозен документ. Надявам се до края на февруари предложението ми да бъде прието. ЦГМ да намерят друг начин да събиат информация за пътникопотока”, каза Георгиев. Той отбеляза, че валидирането на превозния документ се прави както с цел застраховка на пътуващия, така и за събиране на информация за пътникопотока, което дава възможност на ЦГМ да пуснат при нужда допълнителни мотриси по дадена линия.

Георгиев показа и документ, в който в работната група на СОС всички членове са се подписали за отпадането на едномесечната карта за 1 линия. В момента ЦГМ не налагат глоби, ако има пътник, който не се е валидирал, но ако не бъде направена промяната, от март месец т.г. пътниците могат да бъдат глобявани.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.