Шофьорът от лудата гонка с полицаите отива на съд

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 32-годишен мъж, който е извършил хулигански действия и е попречил на полицаите да си изпълнят служебните задължения, съобщават от СРП. Вчера – 30 януари, около 12:10 ч. на бул. „Рожен“ в София обвиняемият Д.С. не спрял на подадените от полицаите светлинни и звукови сигнали. От кръстовището на ул. „Ген. Никола Жеков“ с ул. „Народни будители“ до кръстовището на ул. „Чудомир“ и бул. „Ломско шосе“ мъжът шофирал с висока скорост, не спазвал правилата за движение, пътните знаци и светлинната сигнализация на светофарите.

По този начин Д.С. създавал опасност за живота и здравето на останалите участници в движението и на пешеходците. Освен това той причинил катастрофа с паркиран лек автомобил. Дори и след това водачът опитал да продължи да шофира, но след като не успял, се заключил в колата си. Деянието се отличава с изключителна дързост, посочват от прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство за престъпления, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Д.С. е осъждан. Предвид възможността да извърши друго престъпление и да се укрие, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Наблюдаващ прокурор е внесъл искане в Софийски районен съд за разрешение за принудително изземване на материали за изследване и изготвяне на експертизи. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?