Новинарски портал за Овча купел и района

Шофьорът от лудата гонка с полицаите отива на съд

gonka
59 прегледа. 

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 32-годишен мъж, който е извършил хулигански действия и е попречил на полицаите да си изпълнят служебните задължения, съобщават от СРП. Вчера – 30 януари, около 12:10 ч. на бул. „Рожен“ в София обвиняемият Д.С. не спрял на подадените от полицаите светлинни и звукови сигнали. От кръстовището на ул. „Ген. Никола Жеков“ с ул. „Народни будители“ до кръстовището на ул. „Чудомир“ и бул. „Ломско шосе“ мъжът шофирал с висока скорост, не спазвал правилата за движение, пътните знаци и светлинната сигнализация на светофарите.

По този начин Д.С. създавал опасност за живота и здравето на останалите участници в движението и на пешеходците. Освен това той причинил катастрофа с паркиран лек автомобил. Дори и след това водачът опитал да продължи да шофира, но след като не успял, се заключил в колата си. Деянието се отличава с изключителна дързост, посочват от прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство за престъпления, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Д.С. е осъждан. Предвид възможността да извърши друго престъпление и да се укрие, обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Наблюдаващ прокурор е внесъл искане в Софийски районен съд за разрешение за принудително изземване на материали за изследване и изготвяне на експертизи. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Още новини от региона

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.