Ще има ли противоепидемични мерки в София от понеделник

Във връзка с разрастващата се грипна обстановка в страната, Столичната Регионална здравна инспекция с внимание следи данните за заболеваемостта на територията на град София.

С цел ограничаване на разпространяването на грипа, експертите от инспекцията обмислят въвеждането на някои противоепидемични мерки от следващата седмица, касаещи преди всичко лечебните заведения и засилен контрол сред детските и учебни колективи, съобщиха от  БНТ.

В края на месец януари нивото на интензивност на епидемичния процес на грип и остри респираторни заболявания нараства, като общата заболяемост е 205.63 на 10 000 души, показват данните от Националния център по заразни и паразитни болести. В националната референтна лаборатория са изследвани 490 проби, в 156 от които са доказани грипни вируси. Броят на заболелите от грип в София-град е 1433, а общата заболяемост е 108,12 на 10 000.

В момента грипна епидемия до 7 февруари е обявена в София-област, учениците преминаха на онлайн обучение, а плановите прегледи и ваксинации, както и свижданията в лечебните и социалните заведения бяха преустановени.

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?