14 секции ще обслужват трудноподвижните хора в София на изборите

За улеснение на избирателите в неравностойно положение Столичната община организира 14 подвижни избирателни секции за предстоящите парламентарни и европейски избори на 9 юни. Това съобщиха от Столица.бг. Секциите ще обслужват избиратели от следните райони в рамките на трите многомандатни избирателни района:

23-ти МИР:

– „Красно село“;

– „Изгрев“;

– „Триадица“

– „Младост“;

– „Витоша“;

24-ти МИР:

– „Средец“;

– „Оборище“;

– „Подуяне“;

– „Слатина“;

– „Искър“;

25-ти МИР:

– „Красна поляна“;

– „Надежда“;

– „Овча купел“;

– „Люлин“.

В районите без образувани подвижни избирателни секции, за които има подадени заявления от граждани в неравностойно положение, кметовете са задължени до 3 юни 2024 г. да предоставят информация за желаещите да гласуват. Така тези избиратели ще бъдат включени в списъците за гласуване на мобилните секции.

Районните администрации с образувани подвижни секции трябва да информират СДВР за адресите на регистрираните избиратели до 4 юни 2024 г. Директорът на СДВР ще изготви специализирани маршрути, които ще се следват от автомобилите, транспортиращи членовете на подвижните секционни комисии.

Важно напомняне: Избирателите в неравностойно положение имаха възможност да заявят желанието си да гласуват чрез подвижна избирателна кутия до 25 май. Ако някои от тях не са успели да подадат своите заявления в срок, все още могат да гласуват по този начин. Те трябва да подадат заявление не по-късно от 5 дни преди изборния ден (3.06.2024 г.), но при условие, че на територията на техния административен район вече е определена подвижна секционна избирателна комисия. Освен това на уебсайта на Столична община е публикуван информационен видеоклип, който има за цел да помогне на хората със зрителни и слухови проблеми.

Снимка: Силистренски бряг

 

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?