16 подадени сигнала за проблемна пътна настолка в Горна баня без резултат

16 са подадените сигнали за проблемна пътна настилка на Околовръстен път след Горна баня, които все още не са удостоени с внимание. За това споделя в групата на квартала Nikolay Sokolov. Той се обръща към гражданите с призив да отделят от своето време и също да подадат подобни сигнали, за да се даде почвече отзвук.
“ Това е безобразие на Община Овча Купел и дирекция Пътна Инфраструктура. Главен, натоварен булевард и да играем на Тетрис, за да не си спукаме гумите и джантите. Безхаберие е това за мен“, възмущава се Sokolov.
От коментарите става ясно, че все пак има някаква промяна – някой от дупките са замазини, но отново лошо.
„…може би е насипано малко чакъл от фирмите около тези мини. Няма значение, проблема си остава и безобразното отношение си остава. Явно има голяа разлика между бул.Бойчо Бойчев и примерно бул.Васил Левски. Това ако се случи на Васил Левски още днеска ще бъде оправено всичко , но не ние от крайните квартали да пасем трева“, е отговорът на Sokolov.
Адриана Добрева, качва отговор от кмет на района Ангел Стефанов, според който проблемът може да се реши след приемането на бюджета и затопляне на времето. Защо обаче това не е направено в предишния му мандат през лятото на 2023 при вече изготвенбюджет, не е ясно.
Ето и целият отговор, публикуван в коментара:
„Здравейте. Знам за състоянието на Околовръстния път. В по-ниската му част и в локалните платна има големи дупки. Принципно Околовръстния път е на АПИ, но по договор Столична община го поддържа. Говорили сме няколко пъти с тях за проблема. Първо има казус с бюджета на София – януари не може да има плащания към фирмите по поддръжка, после ако се забави приемането му, може да има още малко забавяне. От друга страна в това студено време технически не е възможно да се правят кръпки. Ще следя ситуацията, ако следващата седмица се отпусне времето, ще опитам отново да ангажирам отговорните фактори. „
Снимка: Фейсбук

Овча купел-инфо е платформа, чиято цел е да представя всичко, което се случва на територията на нашия квартал.

Какво ни провокира да създадем Гласът на Овча купел?